
ساعت هوشمند اپل واچ ۳ مدل ۴۲mm Space Aluminum Case with Sport Band
بررسی تخصصی ساعت هوشمند اپل واچ ۳ مدل ۴۲mm Space Aluminum Case with Sport Band را در جی اس ام هاب میخوانید .
اگر شما هم از طرفداران پروپا قرص شرکت «اپل» (Apple) و محصولاتش بهویژه آیفون هستید که بسیاری از کاربران تعصب قابلتوجهی نسبت به آن دارند، حتما تابهحال لذت استفاده از ساعت هوشمند این شرکت را تجربه کردهاید. اپل در سال ۲۰۱۶ از سری دوم ساعت هوشمند «Apple Watch» رونمایی کرد که در کنار قابلیتها و جذابیتهای ظاهری و فنی سری دوم، ویژگیهای بارزی را برای جلبتوجه مخاطبان این گجت دوستداشتنی به همراه داشت.
اپلواچ سری ۳، مدل «Space Gray Aluminum Case with Black Sport Band» از ساعتهای گروه اسپرت این برند است که ترکیب رنگی همهپسند و مردانهزنانه دارد. این مدل از قابی آلومینیومی به رنگ خاکستری (Space Gray) با شیشهی مقاومی با فناوری Ion-X و بندی اسپرت یا سیلیکونی با رنگ مشکی برخوردار است. این اپلواچ ۴۲ میلیمتری نسبت به سری اول، پیشرفتهای چشمگیری داشته که مهمترین آنها عبارتاند از: برخورداری از پردازندهی قدرتمندتر (S2 Dual Core)، صفحهای با همان وضوح ولی دوبرابر روشنتر، مقاومت در برابر آب (تا عمق ۵۰ متر)، GPS داخلی و باتری قدرتمندتر. مقاومت در برابر آب این مدل موجب میشود، کاربر هنگام بارش باران یا شستوشوی دست، بدون نگرانی از این گجت استفاده کند، همچنین قادر به استفاده از آن برای برخی ورزشهای آبی (نظیر شنا در آبهای کمعمق و کوتاهمدت) باشد. شرکت اپل برای اینکه این قابلیت به بهترین شکل کاراییاش را حفظ کند، فناوری جالبی را برای قبل و بعد از تماس ساعت با آب در نظر گرفته است.
بدین ترتیب، کاربر ابتدا حالت تماس ساعت با آب (یا حالت شنا) را انتخاب کرده و منافذ و صفحه بسته و قفل میشوند و بعد از بازکردن این قفل، اسپیکر (Direct fire speaker) با ایجاد نویزی چندثانیهای منافذ را از رطوبت تخلیه میکند. شیشهی ION-X که مقاومت بالایی نسبت به شیشههای معمول معدنی دارد، سنسورهای متنوعی که برای پایش فعالیتهای فیزیکی در نظر گرفته شده است (سنجش ضربان قلب و گامشمار)، سیستم مسیریابی گلوناس (GLONASS) جیپیاس داخلی که حتی در هنگام دوربودن از گوشی آیفون هم امکان ثبت مسیر و مسیریابی را میسر میسازد، از قابلیتهای جذاب این مدل از سری جدید اپلواچ هستند.
شاید بسیاری انتظار داشتند که نسل بعدی اپل واچ با شکلوشمایلی جدید وارد بازار شود؛ اما کلیت طراحی سری اول آنقدر جذاب و حسابشده بوده که اپل لزومی ندیده آن را تغییر دهد. قاب اپل واچ ۳ مشابه نسل دوم این ساعت هوشمند است. استفاده از یک صفحهی سرامیکی مقاوم و ضدحساسیت برای پشت ساعت یا همان قسمت شارژ مغناطیسی، افزایش شیارهای اسپیکر با توجه به مقاومت ساعت دربرابر آب و افزایش تقریبا یکمیلیمتری ضخامت از جمله مهمترین مشخصههای ظاهری اپل واچ ۳ هستند.
همانند نسل قبلی، اپل این ساعت خوشساخت را در دو سایز ۴۲ و ۳۸میلیمتری طراحی کرده است تا آقایان و بانوان بتوانند اندازهی مناسب خود را انتخاب کنند. اپل همچنین اپل واچ را براساس جنس بدنه در دو گروه اصلی اسپرت (با بدنهی آلومینیومی) و کلاسیک (با بدنهی استیل) عرضه کرده است. مدلهای اسپرت غالبا قیمت کمتری دارند و با توجه به بند پیشفرض برای استفادهی روزمره مناسب هستند. تفاوت اصلی مدلهای اسپرت با مدلهای کلاسیک، نوع شیشه و جنس بدنه است. برای مدلهای اسپرت، شیشهی Ion-X در نظر گرفته شده است؛ درحالیکه مدلهای کلاسیک به محافظ فوقالعاده محکم سافایر مجهزند. البته باید توجه داشت که شیشهی Ion-X هم مانند Gorilla Glass، اصلا با شیشهی معدنی ساعتهای معمولی قابلمقایسه نیست و در برابر خطوخش مقاومت قابلقبولی دارد.
اپل واچ ۳ علاوهبر مدلهای اسپرت و کلاسیک، در سه مدل ویژهی دیگر هم تولید میشود: مدلهای «هرمس» (Hermès) با بندهای چرمی لوکس برند فرانسوی هرمس، مدل «ادیشن» (Edition) با بدنهی سرامیکی سفید و فوقالعاده محکم و مدلهای «نایکی پلاس» (Nike+) با طراحی ظاهری، رابط کاربری و اپلیکیشنهای خاص ورزشکاران.
سخت افزار اپل واچ ۳: قدرتمندتر از همیشه
پردازندهی سریع: اپل در اپل واچ ۳ از نسل جدید پردازندهی S3 استفاده کرده است. S3 یک پردازندهی دوهستهای است که سرعت آن نسبت به پردازندهی تکهستهای نسل اول ۵۰ درصد بیشتر شده است. با توجه به این پیشرفتهای سختافزاری، طبیعی است که اپل واچ ۳ بسیار سریعتر از نسل دوم عمل کند. البته علاوهبر سختافزار قویتر، تمرکز ویژهی اپل روی بهبود عملکرد watchOS 4 هم در سرعت بالاتر اپل واچ ۳ تاثیر زیادی داشته است.
نمایشگر با وضوح بالا و روشنایی عالی: برای اپل واچ ۳ همانند سری دوم، نمایشگرهای OLED با وضوح بالا در نظر گرفته شده است؛ با این تفاوت که این بار روشنایی صفحه پیشرفتی چشمگیر دارد. برای مدلهای ۴۲میلیمتری، نمایشگرهای ۱.۶۵ اینچی با رزولوشن ۳۹۰ در ۳۱۲ پیکسل در نظر گرفته شده است که با تراکم پیکسلی ۳۰۳ پیکسل بر اینچ، تصویری شفاف نمایش میدهد. نمایشگر مدلهای ۳۸میلیمتری هم با ابعاد ۱.۵ اینچ و رزولوشن ۳۴۰ در ۲۷۲ پیکسل به تراکم پیکسلی ۲۹۰ پیکسل بر اینچ میرسد که همچنان وضوح قابلقبولی دارد.
چیزی که این نمایشگرها را از نمایشگرهای اپل واچ نسل اول متمایز میکند، روشنایی آنها بوده که از ۴۵۰nits به ۱۰۰۰nits افزایش یافته است. روشنایی بالای صفحهنمایش اپل واچ ۳، خواندن اعلانها در روشنایی کامل روز را راحتتر و لذتبخشتر میکند. این نمایشگر با سنسور تنظیم نور صفحه (Ambient light sensor)، روشنایی را با توجه به نور محیط تنظیم میکند تا در روز روشن یا نور معمول اتاق، بهترین تصویر و روشنایی را داشته باشید. نمایشگر اپل واچ ۳ همچنان از قابلیت Force Touch هم پشتیبانی میکند. این تکنولوژی بین تپ یا لمس ساده و لمس با فشار تمایز قایل میشود و به هر کدام از آنها، واکنش متفاوتی نشان میدهد.
GPS داخلی: جیپیاس (GPS) داخلی در اپل واچ ۳، قابلیتی کارآمد است که کاربر را به هنگام دویدن، تمرینات ورزشی، قدمزدن، دوچرخهسواری و… در ثبت و ضبط بهتر و دقیقتر اطلاعاتی نظیر سرعت و مسافت یاری میکند. با استفاده از این قابلیت میتوانید حتی در صورت همراهنداشتن آیفون، به ثبت و ضبط اطلاعات مسیر بپردازید. البته گفتنی است فعالسازی این قابلیت، مصرف باتری ساعت را به شکل کاملا محسوسی بالا میبرد. در کمتر از شش ساعت استفاده از GPS داخلی، شارژ اپل واچ تمام خواهد شد؛ لذا بهتر است تنها در صورت انجام تمرینات حرفهای، آن را جایگزین جیپیاس آیفون کنید. جیپیاس داخلی اپل واچ ۳ بهسرعت فعال میشود تا بدون تامل برای آمادهشدن این سرویس، به دویدن یا دیگر فعالیتهای ورزشی خود ادامه دهید. زمانیکه دویدن یا دوچرخهسواریتان به پایان رسید، میتوانید مسیر طیشده را بررسی کنید و از مشاهدهی اطلاعات دقیق و جزئی، نظیر جاهایی که سرعت بیشتر یا کمتری داشتهاید، لذت ببرید.
مقاومت دربرابر آب: اپل واچ ۳ مقاومت بالایی دربرابر آب دارد و با استاندارد ۲۲۸۱۰:۲۰۱۰ ISO و طراحی منحصربهفرد بدنه، میتوان آن را به هنگام شنا در آبهای آزاد یا استخر استفاده کرد. اپل واچ ۳ میتواند فشار آب را تا ۵۰ متر یا ۵ اتمسفر تحمل کند. این رقم در عمل بسیار بیشتر از مقاومت ساعتهای کلاسیک یا عقربهای است؛ بنابراین میتوان اپل واچ جدید را به نوعی ضدآب نامید. به گفتهی اپل، سری قبل تنها برای موارد معمول نظیر بارش باران دربرابر آب مقاوم بود؛ درحالیکه سری جدید را میتوان بدون نگرانی برای شنا در آبهای کمعمق استفاده کرد. اپل واچ ۳ حتی امکان آنالیز کامل فعالیتهای شما هنگام شنا را دارد.
تنوعی از سنسورها: سنسورهای شتابسنج، ژیروسکوپ و ضربان قلب ترکیب کاملی هستند که برای کارایی هر چه بهتر و بیشتر اپل واچ در این گجت دوستداشتنی گرد هم آمدهاند. سنسورهای شتابسنج و ژیروسکوپ در پایش فعالیتهای ورزشی و همچنین کنترل اپل واچ، بیشترین نقش را ایفا میکنند. سنسور ضربان قلب هم شاید کارآمدترین و جذابترین قابلیت اپل واچ برای پایش وضعیت سلامتی باشد، از فناوری جالبی برای شمارش ضربان قلب از طریق نبض استفاده میکند. این فناوری بر پایهی علم نور و پتانسیل خون قرمزرنگ در جذب نور سبز طراحی شده است. در پشت ساعت، دو چراغ LED صد بار در ثانیه، نوری سبزرنگ به نبض شما میتابانند و دو حسگر دیگر میزان جذب این نور توسط خون قرمزرنگ را میسنجند و تعداد دفعاتی را که بیشترین جذب نور (با توجه به جریان بیشتر خون) صورت میگیرد، بهعنوان یک نبض شناسایی و ثبت میکنند. این سنسور قادر است به صورت منظم و پیوسته، ضربان قلب را طی استفاده از اپلیکیشن تمرینات ورزشی یا Workout ثبت کند و در کنار دیگر معیارها به شما نمایش دهد تا به بهترین نحو، بازدهی ورزش و فعالیتهای خود را محک بزنید و با دیگر دوستان یا افراد خانواده به اشتراک بگذارید.
میکروفون و اسپیکر داخلی: اپل واچ به یک میکروفون و اسپیکر داخلی مجهز است که امکانات کارآمدی را فراهم میسازد. ارسال دستورات صوتی با دستیار صوتی سیری (Siri) یکی از کاربردهای مهم میکروفون است؛ ولی قابلیت جذابتری که اسپیکر و میکروفون به همراه دارند، امکان پاسخدادن به تماسها و همچنین برقراری تماس است. با توجه به اینکه میتوانید بدون درآوردن آیفون و از روی مچ با فرد موردنظر گفتوگو کنید، این قابلیت در بسیاری از مواقع، بسیار کاربردی خواهد بود.
اپل واچ ۳، با سیستمعامل watchOS 4 به بازار عرضه شد تا از نظر نرمافزاری هم قابلیتها و بهبودهای مطلوبی را برای کاربران به ارمغان بیاورد. در ادامه به برخی از مهمترین قابلیتهای اپل واچ ۳ و سیستمعامل watchOS 4 میپردازیم.
دسترسی و اجرای سریعتر برنامههای محبوب: در اپل واچ ۳ نهتنها پردازش برنامهها سریعتر از قبل صورت میگیرد، بلکه با قابلیتهای جدید رابط کاربری، دسترسی به اپلیکیشنها هم سرعت بیشتری پیدا کرده است. با فشردن دکمهی کنار ساعت، به Application Dock دسترسی مییابید تا بهراحتی آخرین یا محبوبترین اپلیکیشنهای اپل واچ در اختیارتان باشند. با سوئیپکردن از پایین صفحه به سمت بالا هم پنل کنترل یا Control Center فعال میشود تا به تغییر یا بررسی فوری کاربردیترین یا پراستفادهترین تنظیمات بپردازید.
اپلیکیشنهای Workout و Activity: در نسل سوم و آخرین اپلیکیشن Workout، شما پنج معیار مختلف را برای سنجش فعالیتهای ورزشی خواهید داشت که عبارتاند از: مسافت طیشده، گامهای شمارششده، کالری مصرفی، ضربان قلب و زمان. این معیارها بدون آنکه نیاز به سوئیپکردن باشد، تماما به شکلی منسجم در کنار هم نمایش داده میشوند. همچنین میتوانید مهمترین معیار موردنظر خود را تعریف و هایلایت کرده و هر دورهی فعالیت ورزشی را به دلخواه نامگذاری کنید. هنگام دویدن هم اپل واچ قادر است هر زمان توقف کردید، زمان را برای شما نگه دارد و پس از دویدن مجدد، به ثبت زمان و دیگر موارد ادامه دهد.
اپلیکیشن Activity هم مکملی کاربردی برای Workout و اپلیکیشنی ساده و کارآمد برای تمام کاربران اپل واچ است. این اپلیکیشن فعالیت و تحرک فیزیکی شما را با سه مولفهی حرکت، تمرین و ایستادن یا سکون (Move ،Exercise و Stand) همواره تحتنظر دارد و به شما کمک میکند حداقل با تمرین و تحرک بیشتر، سلامت خود را در حد مطلوبی حفظ کنید. ویژگی جالب و کاربردی این اپ، امکان تنظیم میزان هدف یا Goal برای کالری مصرفی روزانه است.
جمعبندی
اپل واچ کارآمدترین، مهیجترین و جذابترین گجتی است که میتوانید در کنار آیفون خود از آن استفاده کنید. اپل واچ سری ۳ نهتنها قابلیتهای نسبتا کامل سری دوم را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه با GPS داخلی، مقاومت بالا دربرابر آب و قابلیتهای نرمافزاری درنظرگرفتهشده در سیستمعامل watchOS 4، یک گجت سلامتی حرفهای، دقیق و به تمام معنا بهشمار میرود. بدین ترتیب اپل واچ ۳ علاوهبر اینکه یک گجت مدرن برای بررسی سریعتر و راحتتر پیامها و دریافت و کنترل اعلانها و تماسها بهشمار میرود، یار و همراه تمامعیار فعالیتهای ورزشی شما هم خواهد بود. درمجموع اگر کاربر آیفون هستید و قصد انتخاب یک گجت پوشیدنی را دارید، اپل واچ ۳ با قابلیت استفاده زیر آب، شارژدهی مطلوب به اتفاق امکانات متعدد سختافزاری و نرمافزاری یادشده، همان چیزی است که با آن طعم شیرین استفاده از فناوری در زندگی روزمره را خواهید چشید.